Familie Detry [502]

Vermogen € 38 065 000
Gekend als Aubel
Activiteit Productie van charcuterie en paté
Inplanting Aubel
Tendens Stijgend
Huidige positie 502


Het vleesverwerkend bedrijf Detry werd in 1963 opgericht door vier broers Detry. Vier jaar later werd de productie-eenheid in het Waalse Aubel opgestart. Daar wordt nu per week 205 ton vlees verwerkt tot charcuterie, salami, paté en hespen. In de site Bastogne wordt wekelijks 36 ton vlees verwerkt. Sedert 1998 werkt Detry met het eigen merk Aubel.

Kwaliteitscontrole is een noodzaak in elk voedingsbedrijf. Detry beschikt over een eigen labo waar jaarlijks 38.000 analyses worden uitgevoerd. Daarbij komen nog eens 12.000 controles die extern worden uitgevoerd.

In 2015 nam Detry haar concurrent Polca uit het West-Vlaamse Izegem over. Polca produceert tientallen soorten paté, variërend van crème tot fruitsoorten met eend, fazant, everzwijn of zalm, en smaken die gaan van champignon en peper tot walnoot en olijven. Grand-Mère is het belangrijkste merk van Polca. 80 procent van de productie gaat naar de export. De jaarlijkse productie bedraagt 4.250 ton paté.