2017 moet groei-jaar worden voor Davy Jonckers

davy-jonckers2017 wordt een belangrijk jaar voor de Limburgse ondernemer Davy Jonckers. Zijn bedrijf Yontec, gespecialiseerd in industriële onderhoudswerken, is ondergebracht in de nieuwe holding Y-Hold, goed voor een waarde van 7 miljoen euro. Volgend jaar wil Jonckers zijn activiteiten uitbreiden naar Oost- en West-Vlaanderen en naar de logistieke sector.



Davy Jonckers is geen onbekende in Limburgse ondernemerskringen. Ooit gestart als hoefsmid die de Belgische olympische paarden van speciaal schoeisel voorzag, stapte hij in 2005 na een arbeidsongeval noodgedwongen in het bedrijfsleven. Zijn bedrijf specialiseerde zich in industrieel onderhoud en werd een van de snelste KMO-groeiers in Limburg. Jonckers profileerde zich als opvanger van arbeiders bij de sluiting van Ford Genk. Nog dit jaar riep Unizo Limburg hem uit tot beste KMO van de provincie.En de bank Belfius profileert hem in haar jongste reclamecampagne als voorbeeld bedrijf.

Het bedrijf telt momenteel 147 technici waarvan 27 overgenomen van Ford Genk. Met de nieuwe holdingstructuur wil Jonckers vooreerst zijn basisactiviteit in Limburg veilig stellen en daarnaast ruimte creëren voor verdere groei. Die moet komen van regionale expansie naar West- en Oost-Vlaanderen. Maar ook door verbreding. Zo wil hij Yontec Logistics oprichten om specifiek de logistieke markt te benaderen. “We hebben beslist deze structuurwijziging intern te houden, zegt Jonckers in een commentaar, voor onze werknemers verandert er niets. We zijn niet op zoek naar externe financiers en gebruiken enkel klassieke bankfinancieringen.”