40 miljoen winst voor Jan De Clerck

De holding Domo Investment Group van de familie Jan De Clerck kijkt terug op een sterk 2016. De netto winst steeg van 16 naar 40 miljoen euro. De omzet daalde weliswaar van 948 naar 846 miljoen euro maar de cash flow liep op van 74 naar 109 miljoen euro. Het vermogen van de familie Jan De Clerck stijgt van 438 naar 642 miljoen euro. Daarmee gaat ze van de 48ste plaats naar plaats nummer 33. De kinderen van Jan De Clerck ontpoppen zich meer en meer als actieve investeerders.



Domo is nog steeds actief als chemische producent van caprolactam en polymeren. Maar daarnaast investeert de familie onder de impuls van de zonen Gregory en Anthony meer en meer in vastgoed en niet-chemische bedrijven. Dit jaar werden de bedrijven SLG en Jims al van de hand gedaan. De eerste is producent van kunstgras voor sportvelden en ging voor 36 miljoen euro naar een Frans durfkapitaalfonds. Jims controleert 22 fitnesszaken in eigen land, naast twee in Luxemburg en nog eens twee in Frankrijk. Officieel wordt een omzet geboekt van meer dan 11 miljoen euro. Het bedrijf is voor 60 % in handen van Domo en werd recent in de etalage geplaatst.

Bij de groep Domo werken bijna 1.500 mensen. In Roemenie werkt de groep een fiscale strafklacht af, verbonden aan een vastgoedproject. De Roemeense fiscus eist een bedrag van 0,8 miljoen euro. De boetes kunnen oplopen tot 2 miljoen euro. De familie gaat er van uit dat ze in het gelijk zal worden gesteld.