Belgisch gerecht laat Frank Zweegers van super yacht plukken

In het Italiaanse Capri is de Nederlandse vastgoedpromotor Frank Zweegers gearresteerd. Zweegers is de eigenaar van de groep Breevast en is al jaren verwikkeld in een Belgisch corruptieschandaal. Hij zou daarbij de vroegere topman van de gerechtelijke politie Glenn Audenaert smeergeld hebben betaald in het kader van de aankoop van de Brusselse Financietoren door Breevast. Ook opmerkelijk is dat Zweegers van boord werd geplukt van de Unicorn, een zogenaamde super yacht van 54 meter die in 2015 werd opgeleverd door de Italiaanse werf Baglietto. Het vermogen van Zweegers wordt geschat op 245 miljoen euro.



Het parket van Dendermonde had al een aantal maanden een Europees aanhoudingsmandaat uitgeschreven tegen Zweegers. Enkele maanden terug werden zowel Glenn Audenaert zelf als zijn ex-partner nog opnieuw opgepakt en ondervraagd in het dossier. Zweegers bleef echter tot vandaag buiten schot. Volgens de Italiaanse pers is hij nu overgebracht naar de gevangenis Poggioreale in Napels.

Het Nederlandse blad Quote bevestigt ondertussen dat de Unicorn wel degelijk eigendom is van Frank Zweegers. Deze luxe yacht is een opmerkelijk schip van 54 meter lang. Het is voorzien van een interne lift die de dekken met elkaar verbindt. Er kunnen 10 mensen op verblijven in 5 suites, samen met 11 personeelsleden. “De eigenaar van het dit schip wist wat hij wou: een luxeuze yacht die niet te vergelijken is met een ander schip.” zo wordt een specialist geciteerd in de gespecialiseerde pers.