Christian Van Thillo ruilt Kobbegem voor Antwerpen

De Persgroep Publishing, het mediabedrijf van Christian Van Thillo, neemt eind 2019 zijn intrek in een nieuw prestigieus kantoorgebouw op het Kievitsplein achter het Antwerpse Centraal Station. De Persgroep, onder meer gekend als uitgever van Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal en aandeelhouder van VTM, laat dan de kantoren in het Brabantse Kobbegem definitief achter zich. Die werkplaats aan de Brusselse rand was steeds moeilijker bereikbaar en ook verouderd. Voor Van Thillo verankert de inplanting van een nieuw gebouw in Antwerpen zijn succes als mediatycoon.



Het project van De Persgroep haalde het van twee concurrerende biedingen en werd toegekend door het autonome Antwerpse gemeentebedrijf voor vastgoed AG Vespa. Het Kievitsplein is daarmee meteen herdoopt in het mediaplein. Architect Luc Binst spreekt noemt het project een “mini-Times Square”. Het Persgroep-gebouw zal 11 verdiepingen tellen en is 46 meter hoog. De sokkel van vier bouwlagen was verplicht in de wedstrijd. Die is nu opgedeeld in 2 keer 2 verdiepingen, onderaan publiek toegankelijk met daarboven kantoren. Alles samen is het gebouw goed voor 16.000 m² vloeroppervlakte.

Nog binnen hetzelfde project bouwen projectontwikkelaars Kairos en Life 12.500 m² kantoren, appartementen en commerciële ruimten. Die moeten volgend jaar klaar zijn. In de Pelikaanstraat, aan de andere kant van de spoorweg, komt tenslotte een nieuw hotel van de internationale NH-keten. In het voorjaar van 2019 openen de 186 kamers. Nog binnen dezelfde Antwerpse wijk is er het nieuwe Elisabeth Centre naast de Zoo.