David Lano neemt meubelproducent Bauwens over

David Lano stapt in het kapitaal van het West-Vlaamse meubelbedrijf Bauwens, één van de grotere Belgische meubelproducenten in handen van de gelijknamige familie. Tot begin dit jaar was David Lano samen met zijn broer Joseph, Joe, actief in de familiale tapijtenproducent Lano Carpets met hoofdzetel in Harelbeke. Op dat moment werd bekend dat hij zich liet uitkopen en op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Dat is dus de meubelindustrie geworden. David Lano schuwt alle media aandacht en geeft geen commentaar op zijn carrièrewending.



Bauwens Beernem is de officiële naam van het meubelbedrijf dat staat voor een omzet van 24 miljoen euro en een cash flow van 1,2 miljoen euro. David Lano stapt in het kapitaal samen met Fréderic Merlin die eerder al actief was bij de beddenproducent Revor Bedding. Herman Paridaens wordt bestuurder van het bedrijf. Paridaens was eerder bestuurder van Lano Carpets en werkte voor grote familiale bedrijven zoals Santens en Vandemoortele. Hij was ook een tijdlang CEO van de groep Balta.

De familie Bauwens blijft minderheidsaandeelhouder van het bedrijf en is vertegenwoordigd door broer en zus Joannes en Jannic. Voor David Lano lijkt nu enige stabiliteit te zijn aangebroken. Vorig jaar was de Britse groep Victoria in de running om Lano Carpets in zijn geheel over te nemen, maar die deal ging niet door. Begin dit jaar liet David Lano het bestuur van het familiaal bedrijf definitief over aan zijn broer Joe en liet hij zichzelf uitkopen. Binnen Lano werd hij opgevolgd door zijn tante Mireille Lanneau, de broer van zijn overleden vader Pierre Lano. Beiden hebben merkwaardig genoeg een andere achternaam. Pierre Lano, die ook politiek actief was, liet zijn achternaam wijzigen in de naam van het familiaal bedrijf.