Denis Geers neemt grootste stripdrukkerij over

De drukkerijengroep Graphius neemt haar Parijse collega PPO over. PPO heeft klanten zoals Dupuis, Casterman en Dargaud stuk voor stuk belangrijke uitgevers van stripverhalen. Met de overname zullen de strips van onder meer Lucky Luke, Blake en Mortimer, de Smurfen, Guust Flater, Robbedoes en de XIII –reeks van drukpersen rollen die in Belgische handen zijn. Graphius is het werk van Denis Geers. Die werkt aan een consolidatie van kleinere drukkerijen. De voorbije tien jaar vervoegden 13 bedrijven de groep. PPO is de eerste overname in het buitenland van Graphius.



Geers maakt het nieuws van de PPO-overname bekend in de Tijd. PPO is in handen van de nu 72-jarige Fransman Robert Ganem. Die keek aan tegen een opvolgingsprobleem. Het familiebedrijf nabij Parijs is de grootste drukkerij van stripverhalen in Europa. “Strips zijn een prachtig product, dat altijd op papier zal blijven verschijnen. Behalve over een mooie portfolio, beschikt de drukkerij over een sterk geautomatiseerd en groter machinepark. We waren al langer op zoek naar capaciteit om grotere oplages, tussen 10.000 en 300.000 exemplaren, te drukken.”, zegt Geers.

Overnamebedragen worden niet bekend gemaakt. Graphius publiceert ook geen groepscijfers. Het moederbedrijf Geers Offset staat voor een omzet van 46 miljoen euro, goed voor een cash flow van een kleine 4 miljoen. Samen met de omzet van PPO, goed voor 16 miljoen euro, haalt de groep naar eigen zeggen dit jaar een omzet van 78 miljoen euro.