Doe Donald Trump vallen en win 10 miljoen dollar !

Je kan er niet naast kijken in de zondag editie van de The Washington Post. In een pagina grote advertentie belooft Larry Flynt 10 miljoen dollar aan wie informatie aanbrengt waarmee de Amerikaanse president Donald Trump uit het Witte Huis kan worden gegooid. Larry Flynt is vooral bekend als uitgever van het pornoblad Hustler. “Impeachment (de procedure om Trump mee af te zetten, nvdr) is smerig, maar drie jaar Trump is nog erger.” zegt Flynt. En hij gaat verder: “Ik denk niet dat je 30 jaar kan leven zoals Trump zonder enige bagage onder weg achter te laten…. Ik kan mij niets meer vaderlandslievend voorstellen dan die nietsnut te laten vallen.”



Wat verwijt Flynt de Amerikaanse president? Alles eigenlijk. Belangenvermenging van zijn zakenbelangen met de politiek. Liegen. Nepotisme. Benoeming van onbekwamen op hoge posten. Belangenvermenging met de Russen.

Het is niet de eerste keer dat Flynt een premie uitlooft om de strijd aan te gaan met politici. In 1998 en 2007 bood hij telkens 1 miljoen dollar aan iedereen die een affaire kon aantonen met een politicus. Daarbij kwamen respectievelijk Bob Livingston, toenmalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en senator David Vitter in opspraak. Livingston moest toen zelfs aftreden. En bij de presidentsverkiezingen in 2012 kondigde Flynt ook een beloning van 1 miljoen dollar aan voor bezwarend materiaal over Mitt Romney, de uitdager van toenmalig president Barack Obama.