Eric Van Zele verhoogt kapitaal Crescent

De 69-jarige Eric Van Zele, gewezen topman van onder meer Barco en Telindus, trekt het kapitaal van zijn holding Crescent op van 5 naar 7,6 miljoen euro. Crescent is voor 70 % in handen van de Van Zele Holding. De kapitaalverhoging gebeurt onder meer door de inbreng van een participatie in het Nederlandse bedrijf Innolumis Public Lighting. Van Zele kocht de lampenspecialist over van het Leuvense high tech bedrijf Option. De overname kadert in het reddingsplan dat Van Zele momenteel probeert vormt te geven bij Option.



Crescent werd door Van Zele opgericht samen met enkele kaderkleden van Telindus. Van Zele investeerde 0,5 miljoen euro in Option en werd meteen ook CEO van het bedrijf. Zijn investering was nodig om de andere aandeelhouders mee over de streep te trekken. Het vermogen van Eric Van Zele bedraagt 13 miljoen euro.

Toch blijft Option een moeilijk verhaal. Eerder deze zomer publiceerde revisor Deloitte een zeer negatief rapport over het bedrijf. En aandeelhouder Marc Coucke verkocht één miljoen aandelen van zijn pakket van 25 miljoen Option-aandelen. “’Ik heb wat extra geïnvesteerd om Option financieel weer oké te krijgen en het plan van Eric Van Zele te steunen. Ik heb leningen in aandelen omgezet in plaats van ze terugbetaald te krijgen. Ik heb daar nu een deeltje van verkocht.” zo zei hij daarover.