Familie Deryckere bundelt seniorie belangen

De Brusselse familie Deryckere bundelt haar belangen die ze aanhoudt in vijf rust- en verzorgingstehuizen (RVT’s). De holding Sweet Home Standing krijgt daarbij een kapitaal mee van 18,4 miljoen euro. De familie Deryckere is daarmee één van de kleinere spelers in de nog steeds groeiende sector van de senorieën en RVT’s. Het gaat daarbij om een echt familiebedrijf. Het echtpaar Bernard Deryckere en Nicole Van den Hende staat in voor het management, twee van hun drie dochters zijn actief in de verzorging.



De familie controleert de Senorie Parc Astrid in Anderlecht, RVT Den Bogaet in Humbeek (Grimbergen), RVT De Bleuk in Herk-de-Stad, RVT In de gouden jaren in Tienen en RVT Les Etoiles in Oostende. In totaal staat de groep daarmee voor meer dan 500 RVT-bedden waarvan bijna 200 in Anderlecht.

Bernard Deryckere is al geruime tijd actief in de sector. Hij is verpleegkundige van opleiding en haalde ook een diploma rusthuismanagement. In 1982 opende hij zijn eerste instelling in Oudergem met drie kostgangers. In 1994 verkocht hij het rusthuis en opende een jaar later Seniorie Astrid in Anderlecht dat wordt geleid door zijn echtgenote.