Familie Hurbain verstevigt belang in Grenz-Echo

De mediagroep Rossel, in handen van de familie Hurbain, trekt haar belang in de groep Grenz-Echo op van 50 naar 75 procent. Ze neemt een kwart van de aandelen over van de 72-jarige Alfred Küchenberg. De overige 25 % blijven bij de familie van Ernst Thommessen. Grenz-Echo is de enige Duitstalige krant die wordt verkocht in de Oostkantons. Dagelijks worden er om en bij 12.000 exemplaren van verkocht. De Duitstalige groep kampt met teruglopende omzet- en winstcijfers.



Net als de volledige print media zoekt ook Grenz-Echo een nieuwe plaats in het medialandschap. De groep zag haar omzet de voorbije vier jaar terugvallen van 14 naar 9 miljoen euro. De cash flow liep terug van 1 miljoen naar 0,1miljoen euro. De groep Rossel stapte in 1996 in het kapitaal van de Duitstalige krant. De regionale verankering van de krant was altijd een gevoelig punt bij het Duitstalige publiek.

“We zijn een persbedrijf en we geloven in ons beroep dat we met veel overtuiging uitoefenen in België en Frankrijk.” zegt Rossel-CEO Bernard Marchant in de krant. “Komt daarbij dat in uw regio een sterk identiteitsgevoel leeft wat de lokale pers in dit Duitstalige landsgedeelte een toekomst geeft.”