Familie Vandenberghe: where cash is king

De broers Bert, Frederik en Ben Vandenberghe.

Welk bedrijf haalt een cash flow van meer dan 50 %? Antwoord: Skyline Communications uit het West-Vlaamse Izegem van de familie Vandenberghe. Bij de software- en netwerkspecialist is een omzet van 25,5 miljoen euro in 2016 goed voor een cash flow van 14,5 miljoen. Voor 2015 bedroegen die cijfers respectievelijk 18,5 en 8,5 miljoen euro. De moederholding Vdb Group ontvangt nu een dividend van 7,8 miljoen euro tegenover 10,6 miljoen in 2015. Het vermogen van de familie Vandenberghe verdubbelt van 40 naar 80 miljoen euro, goed voor een sprong van de 386ste naar de 212de plaats.



Het high-tech softwarebedrijf Skyline Communications omschrijft zichzelf als wereldleider op het gebied van multi-vendor netwerk management software voor de telecom-, broadcast- en satellietindustrie. Met projecten in meer dan 100 landen en werknemers van over de hele wereld, is dit Izegems bedrijf letterlijk overal aanwezig. Onder de klanten vinden we zowat alle grote mediagroepen wereldwijd terug, een aantal telecom giganten maar ook de ruimtevaartorganisatie ESA en het Europees Parlement om er maar enkele te noemen.

Skyline Communications is in handen van de broers Ben Vandenberghe, Chief Executive Officer, Bert Vandenberghe, Chief Technology Officer, en Frederik Vandenberghe, Chief Financial Officer.