Forse sprong voorwaarts voor Bourlon en Verhulst

Studio 100, het entertainment bedrijf dat wordt gecontroleerd door Hans Bourlon en Gert Verhulst, kon zijn omzet vorig jaar optrekken met 7 procent tot 161 miljoen euro. De cash flow steeg van 47 naar 56 miljoen euro. Daarmee lijkt het moeilijke jaar 2015 definitief verteerd te zijn. 2015 werd getekend door het einde van de ‘oude’ K3 en een interne fraude in het bedrijf. Voor toekomstige groei mikt Studio 100 op extra capaciteit in de sector van de pretparken. Na een herberekening stijgt het vermogen van Bourlon en Verhulst tot 241 miljoen euro, goed voor de 76ste plaats. Waar onze berekening vroeger gebaseerd was op de holding Romulus & Remus van beide ondernemers, hebben we nu gekeken naar de waarde van Studio 100.



45 procent van de omzet van Studio 100 kwam vorig jaar uit pretparken. TV was bijna goed voor 20 procent en merchandising voor 10 procent. Sterke figuren van de groep zijn onder meer K3, Bumba, Ghost Rockers en Maya De Bij.

Studio 100 zoekt in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten naar mogelijke overnames van de catalogus van mediabedrijven. Het gaat dan puur om “content”. Daarnaast wordt gemikt op pretparken. Studio 100 beheert momenteel zes parken plus telkens één in aanbouw in België, Nederland, Duitsland en Polen. In Duitsland wordt gezocht naar een bijkomend park terwijl in België nog plaats is voor twee bijkomende Plopsaqua’s. Eén daarvan zou in Antwerpen komen.