Een gelukkig nieuwjaar voor Eden Hazard (van 7 miljoen euro extra?)

Eden Hazard, de Rijkste Belgische voetballer, heeft een één-tweetje opgezet met zijn vader Thierry. Die laatste verklaarde in de kranten van Sudpresse dat zijn zoon zijn contract met het Britse Chelsea voorlopig niet verlengd omdat hij uitkijkt naar een bod van Real Madrid. Waardoor Eden meteen voorpagina nieuws werd in Spanje en Engeland. Blijkt echter dat Real nog geen echt bod heeft uitgebracht. Chelsea bekijkt wel of het Hazard een beter loonvoorstel kan doen. Bijvoorbeeld een verdubbeling van zijn salaris van 150.000 pond per week naar 300.000 pond. Op jaarbasis goed voor een slordige extra 7,8 miljoen euro. Daarmee zou Hazard de best betaalde speler zijn uit de Britse Champions League.



Eden Hazard en Zinedine Zidane, trainer van Real Madrid, maken er een sport van om elkaars naam te noemen. Waarbij woorden van bewondering schering en inslag zijn. “Het is altijd leuk om hem zo over mij te horen praten, zei Hazard vorig jaar. Ik ken de speler Zidane van binnen en van buiten, maar de coach nog niet. Of ik onder hem zou willen werken? Natuurlijk. Toen ik klein was bestudeerde ik hem urenlang op tv en op het internet. Ik sprak Zidane, ik at Zidane.”

Hazard heeft nog een contract tot 2020 bij Chelsea, waar ze nog niet in paniek zijn. “Als je bij een geweldige club speelt en je hebt vertrouwen in die club en haar ambities, dan denk ik dat het beste is om te blijven”, reageert Chelsea trainer Antonio Conte. “Ik heb de commentaren van Edens vader niet gelezen, maar ik respecteer ieders opinie. Uiteindelijk zijn het privézaken tussen de speler, zijn makelaar en de club.”