Gérard Depardieu en België: het is over

De 68-jarige Franse acteur Gérard Depardieu heeft zijn gastenvilla “White Cloud” in het Waalse Néchin te koop gezet. Vraagprijs: 1,19 miljoen euro. Depardieu kocht het statige huis vijf jaar terug voor 0,8 miljoen euro. Hij wou het uitbouwen tot een klein luxehotel in een regionale cluster met een wijnbar en zaak voor fijne voedingswaren. Hij kocht er meteen ook een vastgoedkantoor bij, mocht het lukken. Het mislukte dus. Het kleine dorpje Néchin blijkt te klein voor de Franse acteur. Rusland wenkt.



Néchin, gelegen in Henegouwen nabij Estampius, haalde Depardieu binnen als een Gallische gast. Hij werd meteen ereburger benoemd van de gemeente. Depardieu zou een heuse toeristische cluster uitbouwen in de regio. Maar al snel bleek dat de fiscale vluchteling minder en minder voet op Belgische bodem zette. Nu zet hij dus een punt achter zijn Belgische avontuur.

Ondertussen wordt de Franse acteur opgevrijd door Rusland. Hij werd er gul ontvangen door de Russische president Poetin. Korte tijd later kreeg hij de post aangeboden van minister van cultuur voor de regio Mordovië. In Tsjetjenië en Moermansk krijgt hij een woning aangeboden. Gratis.