Grootste bestelling van trambussen ooit voor Van Hool

De groep Van Hool, constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen en nog steeds in handen van de gelijknamige Lierse familie, gaat 58 trambussen bouwen voor Trondheim, Noorwegen, waar ze vanaf augustus 2019 zullen ingezet worden. Dit is het grootste order dat Van Hool ooit kon binnen halen voor haar trambus, die sedert 2011 op de markt is, en waarvan tot op vandaag ruim 250 voertuigen besteld werden in 11 landen. De trambus maakt trouwens tegen oktober 2019 ook haar opwachting in Vlaanderen wanneer 14 trambussen door De Lijn zullen ingezet worden in de Brusselse Noordrand.



De busconstructeur uit Lier sloot een contract af met Nettbuss en Tide, de plaatselijke operatoren die in opdracht rijden van AtB, de openbare vervoersmaatschappij in Trondheim. De levering slaat op 58 dubbel-gelede hybride (diesel-elektrische) trambussen Exqui.City van elk 24 meter lang. De eerste 2 voertuigen worden opgeleverd in december 2018. Alle trambussen worden opgeleverd in de loop van maart – juni 2019.

CEO Filip Van Hool reageert tevreden: “Onze producten zijn onze beste referentie: de trambussen die reeds sedert 2014 in Bergen (Noorwegen) rijden, en dat tot ieders tevredenheid, hebben ongetwijfeld een rol gespeeld bij de keuze van Trondheim voor de Exqui.City als trambus. Ook dit is weer een opsteker voor de productievestiging in Koningshooikt waar de trambussen integraal zullen gebouwd worden. Het orderboek voor 2018 is zodoende omzeggens volledig gevuld. Het wordt zelfs een uitdaging omwille van het feit dat we zo snel als mogelijk meer dan 200 openstaande vacatures moeten invullen.”