Hilde Laga wordt voorzitter GIMV

Laga HildeDe top juriste Hilde Laga wordt de nieuwe voorzitter van de Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV. Ze volgt in die sleutelfunctie Urbain Vandeurzen op. Die laatste kondigde recent onverwachts zijn ontslag aan als voorzitter. Vandeurzen is kandidaat om een rol te spelen bij de aangekondigde privatisering van de GIMV die nu nog voor 27 procent in handen is van de Vlaamse overheid. Het is dan ook Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) die de benoeming van Laga bekend maakt. Ze heeft alvast tot taak de gemoederen rond de GIMV te bedaren om dan in alle kalmte de privatisering voor te bereiden.



De 60 jarige Hilde Laga is mede-oprichter van het naar genoemde advocatenkantoor met vestigingen in haar thuisstad Kortrijk, Brussel en Antwerpen. Ze is specialist in vennootschapsrecht en corporate governance. In 2014 ruilde ze haar job als advocaat in voor een carrière in het bedrijfsleven. Momenteel is ze onder meer bestuurder bij de GIMV, Barco, Agfa, Aedifica en Greenyard Foods. Ze is gehuwd met geneesheer uruloog Ignace Billiet en heeft vier kinderen. Als voorzitter van de GIMV staat ze voor een vergoeding van 223.000 euro per jaar, exclusief onkosten en groepsverzekering.

De benoeming van deze topfunctie komt toe aan CD&V. De naam van Laga was al eerder gevallen als kandidaat. N-VA schoof initieel de vroegere NMBS-topman Marc Descheemaecker naar voren maar liet de functie ultiem aan CD&V. Descheemaecker is onder meer bestuurder van de GIMV.