Koopjesdag in de Square des Milliardairs

12.000 euro huur per maand of 6 tot 8 miljoen euro aankoopprijs van een woning. Dat zijn zowat de prijzen die gangbaar zijn in de Brusselse “Square des Milliardaires”, de uitloper van de prestigieuze Avenue Louise in het Terkamerenbos. Er wonen dan ook alleen maar miljonairs en miljardairs in de straat van 150 meter lang, goed voor een 24-tal herenhuizen en twee kleinere appartementsblokken. Maar nu staat één van de huizen te koop op de veilingsite van het Nederlandse Troostwijk. Inzetprijs: 2,8 miljoen euro. Een koopje dus.



De “Square des Milliardaires” huisvest ook Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO. De straat gaat door als één van de veiligste straten van Brussel. Ze is afgesloten van het publiek met een zwart stalen hek, voorzien van gouden pieken. De Rijkste Belgen zijn er kind aan huis. De komende dagen stellen we haar bewoners aan u voor.

De website van Troostwijk laat ons toe even binnen te kijken in het interieur van de woning. Iets wat niet zo evident is. De woning is eigendom van de Russisch-joodse Chaïm Jagermann, een 70-jarige investeerder die blijkbaar in moeilijk financiële papieren zit en dringend geld nodig heeft. Vandaar de vreemde manier om de woning via Troostwijk te verkopen. Eigenaars in de “Square des Milliardaires” gaan doorgaans veel discreter te werk.