UPDATE – KV Oostende in handen van Vandermarliere (of niet?)

Op het event van de “Gouden schoen” was er meer belangstelling voor de toekomst van KV Oostende en RSC Anderlecht dan voor de winnaar van de Gouden Schoen Ruud Vormer. Marc Coucke bevestigde er dat hij een koper had voor zijn kustploeg Oostende. Een naam noemde hij niet, maar op de receptie werd al snel duidelijk dat de naam van de familie Vandermarliere de meeste kans maakt. In 2012 verkocht de West-Vlaming Guido Vandermarliere zijn tabaksbedrijf Gryson aan Japan Tobacco Company voor het niet onaardige bedrag van 475 miljoen euro. Later kocht hij de koekjesfabrikant Destrooper over. Met Oostende kan hij Destrooper een nieuwe boost geven.



Coucke kan als koper van Anderlecht geen eigenaar blijven van Oostende. De Voetbalbond wil te allen tijde vermijden dat één eigenaar van verschillende clubs de competitie zou vervalsen. Coucke zegt nu dat hij een koper heeft. Deze middag wordt de naam van de overnemer op een persconferentie bekend gemaakt. Dat zou dus Guido Vandermarliere zijn. Coucke, die zelf 9 % van de club behoudt, wil voor Oostende een bedrag van om en bij 40 miljoen euro, goed voor de overname van de club en de schulden die Coucke nog uitstaan heeft.

UPDATE

In afwachting van de persconferentie deze middag gonst het van geruchten. De overname door Vandermarliere wordt door verschillende bronnen ontkend of in vraag gesteld. De mogelijke intrede van koekjesfabrikant Jules Destrooper inspireert wel. Sommigen noemen nu de familie Boone die met Corona-Lotus en speculooskoekjes fortuin maakte. Boone haalde eerder al Eden Hazard aan boord als één van hun marketingpionnen. Straks meer.