“Love boat” Gert Verhulst diept verlies verder uit

EvannaDe bvba Evanna boekte over 2015 opnieuw, net zoals de vorige jaren, een verlies van 0,2 miljoen euro. De vennootschap heeft als enige activa de superjacht Evanna die in 2009 werd aangekocht door mediamiljonair en Studio 100 aandeelhouder Gert Verhulst voor om en bij 1,5 miljoen euro. De boot, die aangemeerd ligt in Antwerpen, was bedoeld voor verhuur en feestjes maar raakte niet verder dan enkele bijrollen in Studio 100 producties. Ook het renoveren van de boot vergde heel wat middelen. Sedert 2014 is zij te koop voor 1,7 miljoen euro.



Evanna kijkt nu aan tegen een overgedragen verlies van 1,3 miljoen euro. De boot wordt afgeschreven over een periode van 15 jaar. Het superjacht meet 36,30 meter lang en is geschikt voor 12 opvarenden, tijdens dagtochten passen er 70 mensen op. De boot telt acht kamers. De makelaar meldt in de verkooptekst: “Terwijl haar blauwe romp en teak dek robuustheid uitstralen is Evanna’s interieur naar Nederlands ontwerp zeer elegant met mahoniehouten panelen en tapijt. Het ruime jacht beschikt over een grote lounge en eetsalon, open scheepskeuken met bar en twee dinettes. U bent verzekerd van eersteklas comfort aan boord door middel van airconditioning en vele apparatuur.”

Evanna_K3_VTM
Foto VTM

De laatste keer kreeg Evanna een bijrolletje in de tweede aflevering van “Wij Zijn K3!”, de driedelige docureeks op VTM over het nieuwe leven van de K3 meisjes Hanne, Marthe en Klaasje. Daarin zien we hoe de meisjes zich voor de persvoorstelling van hun nieuwe cd op de Evanna bevinden. Wanneer een van de meisjes zich in een kajuit de vraag stelt “wie weet wat er hier allemaal gebeurd is”, zegt Kristel Verbeke met een knipoog naar haar collega’s Karen Damen en Josje Huisman: “Ik denk dat mijn twee zusters toch al eens geweest zijn op die boot.” Waarmee ze suggereert dat het jacht van Verhulst ook een beetje als ‘love boat’ dienst deed, aldus de krant Gazet van Antwerpen.