Marc Coucke verkoopt KV Oostende maar behoudt het vastgoed

Miljardair Marc Coucke wordt op 1 maart de nieuwe eigenaar van RSC Anderlecht. Tot dan heeft hij de tijd om een nieuwe eigenaar te zoeken voor KV Oostende. Maar die kandidaat-overnemers zullen er rekening moeten mee houden dat de Versluys Arena in handen blijft van Coucke. Dat blijkt onder meer uit een bestuurswissel bij de vastgoedvennootschap KVO Oostende Stadion. Luc Devroe en Patrick Orlans nemen ontslag als bestuurder van de vennootschap. Beide zijn de topmanagers van Oostende. Ze worden vervangen door Carl Bamelis, een fiscalist die het vertrouwen van Coucke won toen die nog voor Omega Pharma werkte. Coucke is dus niet van plan de Versluys Arena mee te verkopen.



KVO Oostende Stadion is net als KVO zelf eigendom van Alychlo, de centrale holding van Marc Coucke. De gerenoveerde en uitgebouwde Versluys Arena staat voor 19 miljoen euro in de boeken van KVO Oostende Stadion. Die 19 miljoen werd gefinancierd met 14,5 miljoen bankkredieten en een achtergestelde lening van 3 miljoen euro van Coucke zelf. ‘Achtergesteld’ wil hier zeggen dat in geval van faillissement Coucke geen bevoorrechte schuldeiser is. Het voorbije seizoen haalde de vastgoedvennootschap een omzet van 0,8 miljoen euro tegenover 1 miljoen euro afschrijvingen. Die omzet is de huur die KVO betaalt voor het gebruik van het stadion.

De voorbije dagen was er heel wat te doen over de stadionambities van verschillende miljonair-eigenaars. Marc Coucke liet toen via een tweet weten dat hij best trots was op de Versluys Arena in Oostende. Het stadion is genoemd naar de Oostendse bouwgroep Versluys, voor gelijke delen in handen van Bart Versluys en Marc Coucke.