Marc Coucke wordt ski-piste uitbater

Komt er dan toch een ski-piste in Durbuy? Of in Oostende? De kans is reëel nu Marc Coucke bijna 12 miljoen euro investeert om de controle te krijgen over de Nederlandse skihallenuitbater SnowWorld. Door de kapitaalinjectie van zijn investeringsmaatschappij Alychlo krijgt Coucke een belang van 64 procent in het beursgenoteerde bedrijf uit Zoetermeer. Oprichter Koos Hendriks van SnowWorld behoudt 10 procent van het bedrijf.



“SnowWorld is een fantastisch bedrijf met heel veel mogelijkheden. Ik ben zeer verheugd met deze overname.”, zegt Coucke in een persbericht. Coucke is nu wel verplicht een overnamebod uit te brengen op de resterende aandelen, maar daarover zijn nog geen details bekendgemaakt. De 9,50 euro die Coucke nu betaalt, ligt één euro onder de prijs van het aandeel donderdag bij sluiting van de beurs van Amsterdam.

Koos Hendriks ziet in Alychlo de ideale partij om SnowWorld aan over te dragen. “Ik heb inmiddels een leeftijd bereikt waarbij het verstandig is een andere rol binnen SnowWorld te gaan vervullen. Ik ben ervan overtuigd dat Marc Coucke SnowWorld naar een nog hoger niveau zal tillen.”, reageert hij. Hendriks zelf blijf voorlopig aan als CEO, maar de bedoeling is om voor 1 maart 2018 een nieuwe CEO aan te trekken.