Matexi en Besix: 238 appartementen en 60 woningen in Ukkel

De bedrijven Matexi, in handen van de familie Van de Vyvere, en Besix Red werken in Ukkel aan de ontwikkeling van 238 appartementen en 60 woningen. De buurt wordt van 2017 tot 2024 in verschillende fasen ontwikkeld. De werken van de eerste fase zijn eind 2016 al van start gegaan met de aanleg van de wegen. Het project luistert naar de naam ‘Les Promenades d’Uccle.



De eerste plannen voor het project werden bij de gemeente Ukkel neergelegd in 2004. Het nam 12 jaar in beslag om alle administratieve en juridische procedures te doorlopen. Volgens beide projectontwikkelaars blijft Ukkel erg in trek omdat het een van de groenste gemeentes van Brussel is. Alle gebouwen op de site zijn van de hand van A2Rc en Espace Architectes. JNC international was verantwoordelijk voor de integratie in het bestaand landschap. Zo moeten Matexi en Besix Red een groen gebied van 4,37 hectare schenken aan het Brussels Gewest. De twee groene zones die in het binnengebied van de nieuwe buurt liggen, worden dan weer afgestaan aan de gemeente Ukkel.

‘Les Promenades d’Uccle’ bestaat uit een geheel van eengezinswoningen met 4 of 5 kamers en appartementen met 1 tot 4 kamers. Het project bevat drie grote gemeenschappelijke infiltratiebekkens. Alle gebouwen en huizen zijn individueel uitgerust met hun eigen regenwatertank voor sanitair gebruik, en een eigen stormbekken. Die maatregelen waarborgen een sluitend regenwaterbeheer.