Matexi start project Engeland op

EngelandDe vastgoedontwikkelaar Matexi, in handen van de familie Vande Vyvere, heeft samen met de bouwgroep Besix de NV’s Engeland Development en Engeland Properties opgericht. Binnen dit project “Engeland Plateau” wordt in de Brusselse gemeente Ukkel de bouw gepland van 60 huizen en 240 appartementen. De werken starten in het najaar, de verkoop kan nog voor de zomer een aanvang nemen. Het project Engeland heeft een lange administratieve weg afgelegd die van start ging in 2002.



Het project “Engeland Plateau” heeft betrekking op 11,5 hectare waarvan 4,4 hectare kan worden bebouwd. Het plateau heeft het statuut van groene zone met hoge biologische waarde. Dat heeft geleid tot lange administratieve procedures voor de bouwvergunning. Zo kwam er een milieurapport bij kijken van maar liefst 800 pagina’s. Zo wordt een minimum van de 3.000 aanwezige bomen gekapt en wordt gekeken naar een habitat voor twee soorten vleermuizen.

Er bestond al een tijdelijke vereniging Engeland voor de uitvoering van het project. Met de nieuwe juridische structuur kan het project nu definitief van start gaan.