Matexi wint 13 meter hoogte op Antwerp Tower

De projectontwikkelaar Matexi, in handen van de West-Vlaamse familie Vande Vyvere, gaat de Antwerp Tower strippen en volledig heropbouwen. Opmerkelijk is dat het bedrijf daarbij 13 meter hoger mag bouwen en dus 4 extra verdiepingen krijgt waar onder meer exclusieve penthouses zullen komen. Letterlijk de kers op de taart dus. De Antwerp Tower genoot de kwalijke reputatie te behoren tot de 10 lelijkste appartementsblokken van Europa. Nu zal het complex met 100,7 meter het tweede hoogste gebouw van Antwerpen worden.



De Antwerp Tower ligt op de hoek van de Frankrijklei en de De Keyserlei, naast de Antwerpse Opera. Na de heropbouw, voorzien voor eind 2020, zal het gebouw 58.000 vierkante meter aan horeca, winkels, kantoren en appartementen omvatten. Elke verdieping telt zes tot veertien appartementen van 40 tot 120 vierkante meter. De penthouses bovenaan gaan tot 240 vierkante meter. Aan de basis komt een sokkel van 21 meter hoogte. Op die hoogte komt ook het terras van het horecagedeelte. De ondergrondse parking zal bestaan uit vier verdiepingen.

Het geheel werd ontworpen door het architectenbureau Wiel Arets. Die werkt onder meer met gevelcomponenten van gepolijste beton met een lichtgouden tint tot 9 meter breed. De Stad Antwerpen hoopt dat de nieuwe toren een extra impuls zal geven aan de heropleving van de stationswijk.