Medi-Market mikt op eigen vastgoed

Medi-Market, de uitbater van de gelijknamige farma- en gezondheidswinkels, wil in de toekomst winkelpanden in eigen bezit ontwikkelen. Het wil dat doen via de nieuwe vastgoedvennootschap Medi-Immobilier. “We hebben concrete plannen voor ogen maar kunnen daarover nog geen details geven.” zo zegt Medi-Market CEO Yvan Verougstraete in een korte commentaar. De keten exploiteert momenteel 9 zogenaamde “parafarmacieën” in België en 2 in Luxemburg. Die zijn allemaal gehuurd. De families De Clercq en Heynderickx zijn de belangrijkste financiers van de groep.



De oprichting van Medi-Immobillier leert iets over de structuur van de groep. Zo controleert de familie De Clercq via de holding Imocobel 32,7 % van het nieuwe bedrijf. Distributiespecialist Jean-Marc Heyndrickx is met zijn Luxemburgse holding Nextgen goed voor 18,09 %. Samen hebben beide investeerders dus de meerderheid in handen. CEO en oprichter Yvan Verougstraete staat voor 12 procent. Onder de kleinere aandeelhouders vinden we ook de Waalse overheidsinvesteringsmaatschappij Nivelinvest terug met 6,3 % van het kapitaal.

Met een uitgebreid en laag geprijsd aanbod aan gezondheids- en wellnessproducten zijn de Medi-Markets een te duchten concurrent voor de klassieke apotheken. In oktober vorig jaar verwierp de rechtbank van Nijvel nog een klacht van de Orde der Apothekers tegen Medi-Market. Volgens de rechtbank is tegen het concept van de keten niets in te brengen.