Michèle Sioen richt private stichting Negotium op

Michèle Sioen, naast VBO gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans (foto: VBO).

Uittredend VBO-voorzitter Michèle Sioen is voorzitter van de nieuwe private stichting die ze heeft opgericht en die luistert naar de naam Negotium. De stichting is opgericht in de schoot van de werkgeversfederatie VBO en heeft officieel tot doel de ontwikkeling van een optimaal ondernemingsklimaat te bevorderen. Het VBO geeft geen commentaar aangezien het project zich nog in de startfase bevindt. Maar onze redactie verneemt dat Negotium een rol zal spelen bij specifieke projecten inzake corporate governance. Op die manier wil Sioen haar naam binnen de sociale sector verankeren.



De naam Negotium betekent letterlijk “handel” maar staat als juridische term ook voor de daad van een contractuele verbintenis. De stichting is mee opgericht door Christine Darville-Finet, als juriste bij het VBO gespecialiseerd in corporate governance. Ze is onder meer bestuurder bij het Corporate Governance Committee. De stichting wordt beheerd door VBO-topman Philippe Lambrecht.

De 52-jarige Michèle Sioen was de voorbije drie jaar voorzitter van het VBO. Ze wordt dit voorjaar opgevolgd door de 62-jarige Bernard Gillot die actief is binnen de groep Tractebel. Sioen staat aan het hoofd van het gelijknamige beursgenoteerde familiebedrijf gespecialiseerd in technisch textiel. Ze is bestuurder bij de bank ING en de groep D’Ieteren. Recent werd ze ook bestuurder bij Sofina, de holding in handen van de familie Boël. Ze is gehuwd met project ontwikkelaar Marnix Galle, grootaandeelhouder van Immobel.