Mitiska zet door met 500 miljoen euro financiële slagkracht

Distributiespecialist Mitiska, onder leiding van Luc Geuten, heeft het kapitaal van FRI 2, voluit First Retail International 2, opgetrokken met 35 miljoen euro tot 223 miljoen euro. FRI 2 heeft als doel te investeren in commercieel vastgoed in Europa. Zoals de naam laat blijken gaat het om het tweede investeringsfonds dat Mitiska lanceerde. Luc Geuten verzamelde daarbij een belangrijk aantal investeerders. FRI 2 beschikt nu via bankfinancieringen over meer dan 500 miljoen euro aan financiële slagkracht.



Investeerders in de twee Mitiska-fondsen zijn onder meer Belfius Insurance, de holding Bois Sauvage van Guy Pacquot, de pensioenfondsen van KBC en Proximus, de familie Vandermarliere (ex-Gryson), Bank Delen, Mark Leysen en de families Colruyt en Heynderickx, beide zelf actief in de distributie. Midden vorig jaar wist Geuten nog Econopolis van Geert Noels en P&V Verzekeringen aan te trekken.

FRI 1, opgericht in 2013, investeerde in 19 distributieparken in België, Frankrijk en Oost-Europa. Ook FRI 2 is actief in Oost-Europa maar investeert ook in Duitsland, Oostenrijk en Spanje. In Spanje nam FRI 2 de controle over Portal Mediterraneo, een commercieel distributiepark van 11 winkels, goed voor 12.400 m², ten noorden van Barcelona.