NIEUW – UPDATE – Makro verbrandt 205 miljoen euro op 2 jaar tijd

De Duitse distributiegroep Metro verhoogt het kapitaal van haar Belgische Makro dochter met 40 miljoen euro. Precies één jaar terug pompte Metro ook al 50 miljoen in Makro. In 2016 bedroegen de kapitaalverhogingen 115 miljoen. Concreet heeft de Belgische Makro-keten de voorbije 2 jaar 205 miljoen euro aan kapitaal verbrandt in haar saneringsinspanningen. De laatste jaarcijfers, per eind september 2016, boekte de keten een verlies van 107 miljoen euro.



Net als de hele distributiesector gaat Makro door zwaar weer. De groep werkt een zware herstructurering af. De verkoop van electro en digitale toestellen werden overgedragen aan Media Markt. Ook de exploitatie van de tankstations werd afgestoten. Makro beschikt in België over zes vestingen, in Eke, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw, Deurne, Lodelinsart en Alleur. Zowel in de raad van bestuur als in het operationele management werden grondige verschuivingen aangebracht waarbij zowat ontslagen en benoemingen van managers regent.

UPDATE

In een eerste bericht hadden we het over een kapitaalverhoging van 50 miljoen euro. Dat was een misrekening. De jongste kapitaalverhoging is wel degelijk 40 miljoen euro.