PRIMEUR – Wie overleeft de Leeuwenkuil op Vier? Lies Mertens

Lies Mertens

Het programma Leeuwenkuil van de commerciële omroep Vier is nog niet op antenne geweest en het heeft al concrete resultaten. Handtassenontwerpster Lies Mertens stapt samen met bedrijfsadviseur Bart Deconinck in een nieuwe vennootschap. In het programma Leeuwenkuil beoordelen vijf ervaren mensen uit het bedrijfsleven, waaronder drie Rijkste Belgen, ambitieuze start-up plannen van jonge mensen. “Wie overleeft de Leeuwenkuil?” zo verkoopt het programma zich. Het antwoord op die vraag is dus nu al duidelijk: handtassenontwerpster Lies Mertens. Vorig jaar ging ze van start met het ontwerpen van handtassen en recent opende ze haar eerste winkelpand in Antwerpen. Bart Deconinck is één van de vijf juryleden van het programma, samen met onder meer Conny Vandendriessche. Die laatste wordt ook bestuurder van de nieuwe vennootschap die luistert naar de naam van de ontwerpster zelf, Lies Mertens. Zelf behoudt ze 65 % van de aandelen tegen 35 % voor Deconinck.



Mertens ontwerpt praktische handtassen die het midden houden tussen dagdagelijks praktisch en modieus. Zo kunnen de tassen een laptop herbergen en bieden ze plaats aan en telefoon en een oplader. Ze zijn waterbestendig en worden gemaakt van bio-degradeerbaar leder. Mertens ontwerpt de tassen in haar atelier in Berchem waarna ze in Portugal worden vervaardigd. De ontwerpster is alvast zeer enthousiast over de samenwerking met Deconinck. “Hij kan mij zeer veel praktische zaken bijbrengen.” zegt ze. Bedoeling is alvast dat zowel haar productgamma wordt uitgebreid als ook het aantal winkels. “Binnenkort gaan we samen naar onze Portugese fabrikant.” zo zegt ze. Verder kijkt ze met spanning uit naar wat het programma gaat brengen eens het volgende week dinsdag op antenne is geweest.

Bart Deconinck is een expert in fiduciaire en administratieve diensten voor vermogende particulieren en bedrijven. Na een carrière bij de vroegere Fortis-dochter MeesPierson richtte hij in Zwitserland de Vistra Group op, die hij in 2015 verkocht aan Baring Private Equity Asia. Hij is onder meer vicevoorzitter van de Zwitserse groep Zedra.