Pascale Naessens goes American

Vanaf vandaag is het kookboek “Pure & Simple” te koop in de Amerikaanse boekhandels. “Pure & Simple” is de Engelse vertaling van Puur Eten 2, het zesde boek van succesauteur Pascale Naessens. Het is het tweede werk van Naessens dat de Amerikaanse uitgever Abrams Books nu in de VS lanceert. In 2014 werd haar vierde kookboek Puur Genieten 2 al door uitgeverij Lannoo in het Engels vertaald onder de naam “Natural Food”.



Het is een eeuwige frustratie van Nederlandstalige auteurs: waarom is het Nederlandse taalgebied en annex marktgebied zo klein? Een succesvol boek verkoopt in Vlaanderen 3.000 tot 5.000 exemplaren. Daar hou je als auteur door de band amper 5.000 tot 9.000 euro aan over. Succesvolle kookboeken springen daar bovenuit met oplages die tot tegen de 100.000 gaan. Pascale Naessens is daar een voorbeeld van.

En alsof dat nog niet genoeg is, boort ze nu ook de Angelsaksische markt aan. Oplages in het Engels gaan al snel een factor 10 hoger gezien de grotere geografische markt. “In Pure & Simple deelt Pascale Naessens haar methode om gelukkig, gezond en slank te blijven met meer dan zestig recepten”, zo wordt het boek aangekondigd. “Ze promoot een levensstijl die enkel natuurlijke, onbewerkte voeding omarmt, maar legt geen dieet op dat wordt gedomineerd door beperkingen.”