Paul Breuls zit in de cel

Paul Breuls, de topman van het failliet verkaarde filmhuis Corsan, is vorige week aangehouden en zit nog steeds in de cel, zo schrijft de Tijd. Na een verhoor vorige week werd Breuls aangehouden. De raadkamer verlengde die aanhouding begin deze week. Dat bevestigt John Maes, de advocaat van Breuls. Over de aantijgingen aan zijn cliënt wil Maes niets kwijt. Het productiehuis Corsan kwam in opspraak omdat het honderden beleggers lokte met fiscale voordelen maar hun inleg nooit terugbetaalde.



Meer dan duizend zelfstandigen, kmo’s en vrije beroepers investeerden verschillende miljoenen euro’s in Hollywood-films die Corsan zou gaan producen. Investeerders legden daarbij 50.000 tot 4 miljoen euro op tafel. Ze werden rendementen beloofd van minimaal 16 en maximaal 51 procent op kredieten met een gemiddelde looptijd van drie jaar. De meeste onder hen zagen nooit de beloofde rendementen en verschillende films raakten nooit in de zalen.

De Bijzondere Belastinginspectie voert een onderzoek en honderden beleggers dienden een schuldvordering in. Maar ook het parket van Antwerpen schoot in actie met enkele huiszoekingen. Volgens de Tijd zijn de speurders onder andere geïnteresseerd in een grote kapitaalverhoging die in juli 2010 plaatsvond bij Corsan. Het Antwerpse gerecht richt zijn pijlen ook op de manier waarop Corsan investeringen met de taxshelter aantrok.