VASTGOED – Paul Gheysens gaat halve The Spire verkopen

Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens staat op het punt de helft van The Spire te verkopen aan het Amerikaanse Madison Real Estate. The Spire is met zijn 220 meter de hoogste kantoortoren van de Poolse hoofdstad Warschau. De helft van het complex is goed voor 119.000 m². “Het contract is nog niet getekend, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat gebeurt.”, zegt Ghelamco-topman Paul Gheysens aan de krant De Tijd. Hij reageert daarmee op een gerucht dat de ronde doet op de vastgoedbeurs Mipim die momenteel doorgaat in Cannes.



Over de verwachte verkoopprijs wil Gheysens niets kwijt. Hij geeft alleen aan dat gebouwen in de grote Poolse steden met een rendement van boven de 5 procent worden verkocht. Vastgoedspecialisten stellen dat de verkoop indien succesvol tot 300 miljoen euro kan opleveren. De genoemde koper Madison Real Estate werkt hoofdzakelijk via zogenaamde clubdeals. Het brengt partijen samen die dan gezamenlijk een groot project aankopen. Door in clubdeals te stappen, kunnen investeerders beter hun risico spreiden. Volgens Gheysens wilden de Amerikanen het hele project kopen, maar weigerde hij “omdat het zo’n mooie investering is”.

Nog volgens de krant werkt Ghelamco ook aan een nog groter project in Polen, waar het marktleider is voor de ontwikkeling van professioneel vastgoed. De ontwikkelaar is er begonnen met de bouw van het project HUB, een combinatie van drie torens van samen 139.000 vierkante meter. Dat wordt opgeleverd in het derde kwartaal van 2019 en is nu al voor 40 procent voorverhuurd. Het wordt in investeringswaarde het grootste project ooit van de groep.