“Perrigo is tien keer tegen de muur gereden”

coucke-van-gils“Ik ga het simpel zeggen. Ze kopen een auto. Rijden er zelf tien keer mee tegen de muur. En zeggen na zes maanden: ‘We zouden hem willen terugbrengen want er zijn blutsen in.’” Met deze eenvoudige vergelijking omschrijft Marc Coucke de klacht die de multinational Perrigo voorbereidt tegen de verkoop door Coucke van Omega Pharma. Dat Perrigo misleid zou zijn door de top van Omega Pharma noemt Coucke “totaal verkeerd”. “Ze hebben zes maanden lang met 300 man alles zitten analyseren.”



Coucke was te gast in het VRT-programma Van Gils & Gasten. Daar bleek dat hij de aangekondigde klacht van de Amerikaanse farmareus Perrigo aan zijn adres niet aan zijn hart komen. “Die klacht gaat komen. Dat hoort er blijkbaar bij in Amerika.” aldus Coucke. Perrigo heeft amper twee jaar na de miljardovername van Omega Pharma, het geesteskind van Coucke, al ruim de helft van het prijskaartje van het bedrijf uit Nazareth afgeschreven. De Amerikanen betaalden eind 2014 3,8 miljard euro voor Omega Pharma, maar vinden naar eigen zeggen steeds meer lijken in de kast.

Bij de voorstelling van het kwartaalrapport eerder deze maand kondigde Perrgio aan dat er tegen eind dit jaar een claim komt tegen de verkopers. Dat zijn naast Coucke ook de Nederlandse investeringsgroep Waterland. “Alle mensen die we consulteren zeggen dat we zeer recht in onze schoenen staan.”, maakt Coucke zich sterk.