De premies van Olivier Deschacht

Wanneer Anderlecht speler Olivier Deschacht in een Champions League wedstrijd aan de winnende kant staat, ontvangt hij een premie van 40.000 euro. Verlies is nog goed voor de helft, 20.000 euro. Het zijn deze premies die centraal staan in de verdediging die Deschacht morgen persoonlijk zal voeren voor de Kansspelencommissie. Die commissie zocht uit dat de account die Deschacht opende bij Unibet in de periode 2009 tot 2016 2.622 keer werd gebruikt waarvan 2.436 keer voor weddingschappen op voetbalwedstrijden.



Olivier Deschacht zegt dat niet hij maar zijn jongere broer de weddingschappen uitvoerde. De Kansspelcommissie volgt daar niet in. 67 keer werd gegokt op wedstrijden van Anderlecht. Eén van die weddingschappen was in november 2013 wanner Anderlecht tegen Benfica speelde. Deschacht won toen 757 euro met zijn gok. Een bedrag dat volgens de voetballer in het niets verzinkt tegenover de premie die hij ontving. Dus waarom zou hij dan nog gokken?

De wet verbiedt dat deelnemers aan sportwedstrijden ook gokken op die wedstrijden. Volgens de Kansspelcommissie is het gokgedrag van Deschacht sowieso problematisch. Deschacht voert aan dat er geen enkel fysiek bewijs is dat hij zelf de weddingschappen aanging en niet zijn broer. Welk negatief oordeel de Kansspelcommissie ook velt, het is bijna zeker dat Deschacht in beroep zal gaan bij de rechtbank van eerste aanleg. Een veroordeling kan immers ook leiden tot het verlies van zijn statuut van profvoetballer. Met name Zulte-Waregem zou zijn oog hebben laten vallen op de 36-jarige Anderlecht verdediger.