PVDA koopt Antwerps herenhuis van 1,2 miljoen euro

(Foto: Google Streetview)

De linkse partij PVDA, voluit Partij van de Arbeid, kocht in de Antwerpse Gemeentestraat een herenhuis ter waarde van 1,2 miljoen euro. Het pand is vier verdiepingen hoog en meet 800 vierkante meter. In maart neemt de Antwerpse afdeling van de partij er haar intrek. De aankoop van het pand werd op Facebook cynisch aangekondigd door de Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA). “Was dat nu niet de partij die elke gemeenteraad stelde: ‘Wij investeren niet in stenen, maar in mensen?’ Warm welkom op de interessante Antwerpse Vastgoedmarkt.” schrijft Van de Velde. PVDA voert in Antwerpen een harde oppositie tegen de N-VA en haar burgemeester Bart De Wever.



We zochten naar een plek voor onze gemeenteraadsfractie en de fracties in de districten”, zegt Wouter Van Damme, Antwerps PVDA-voorzitter in de krant Het Nieuwsblad. “Ook ons provinciaal secretariaat en de jongerenafdeling hadden een deftige uitvalsbasis nodig.”

Van Damme richtte samen met zeven anderen een jaar geleden de coöperatieve vennootschap De Toekomstbouwers op. Via aandelen werd geld ingezameld bij de leden en sympathisanten. De partij PVDA zal het pand bij deze coöperatieve huren. De Toekomstbouwers werd mee opgericht door de private stichting Harry Theuns. Theuns was een fysiek zwaar gehandicapte linkse militant die in 2006 overleed.