“Quand Marc Coucke veut, Marc Coucke peut”

LPMHet is even wennen voor de Waalse pers wanneer apotheker-ondernemer Marc Coucke zijn ambities voorstelt die hij zal realiseren in het Luxemburgse stadje Durbuy. Coucke stelde zijn plannen vorige week officieel voor. Zowat alle notabelen en verkozenen van de streek waren op de afspraak. Ook de Waalse minister van Toerisme René Collin was present. “U bent hier thuis mijnheer Coucke.” aldus de minister. “Quand Marc Coucke veut, Marc Coucke peut” schrijft de krant L’Echo die het geeft over “een vriendelijk overnamebod op Durbuy”.



Coucke wil tegen 2020 50 Miljoen euro investeren in het toerismeproject samen met zijn zakenpartner Bart Maerten. Coucke kocht het park Durbuy Adventure en fuseerde het meteen met zijn grote lokale concurrent “La Petite Merveille” van Maerten. De nieuwe fusie staat centraal in de plannen. Maar het is volgens Coucke wel zijn laatste investering die hij doet na de verkoop van Omega Pharma aan Perigo. Hoelang hij dat zal kunnen volhouden, moet nog blijken.

“In minder dan vier maanden tijd lanceerde Marc Coucke een heuse overnamebod op Durbuy, schrijft L’Echo, hij kocht achtereenvolgens een gronden, bossen, een camping, een kasteel, een hoeve en een restaurant. “La Petite Merveille” zal zich uitstrekken over 300 hectare. Tegen 2020 zullen tussen de 200 en 300 jobs worden gecreëerd.