Rob Heyvaert lanceert start up fonds van 150 miljoen dollar

IT ondernemer Rob Heyvaert, ook gekend van zijn tv-optreden in “De topmanager”, is één van de drijvende krachten achter Motivate Partners, een nieuw fonds dat zich richt naar starters in de financiële sector. Het fonds zou nu al beschikken over 150 miljoen dollar. Heyvaert was met zijn bedrijf Capco actief in de sector van de bankeninformatica. Motivate Partners heeft kantoren in Londen en New York. Die laatste stad is ook de verblijfplaats van Heyvaert. In de herfst van vorig jaar zette Heyvaert een punt achter een sabbatical die een jaar duurde en die hij op zee doorbracht.



Het nieuws over Heyvaert werd de wereld ingestuurd door de website Techcrunch en is opgevist door de Tijd. In een verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC verklaarde het fonds van Heyvaert dat het 150 miljoen dollar aan het ophalen was. Volgens Heyvaert verkeert de sector van de financiële diensten in een stormachtige evolutie. Hij verwacht met name veel van de “democratisering” van de financiële diensten naar de consument toe.

Naast Rob Heyvaert zijn andere oprichters Stephen C. Daffron, ex-chef technologie bij onder meer Morgan Stanley, en Michael Hayford ex-CFO van FIS, de groep die Capco overname van Heyvaert. Het fonds krijgt ook de steun van Larry Summers, voormalig U.S. Secretary of the Treasury, hoofd van het ministerie van Financiën. Hij zal mee de startup’s beoordelen voor Motivate Partners.