Rossel betaalt 11 miljoen euro aan familie Hurbain

De Franstalige mediagroep Rossel & Cie, met de krant Le Soir als vlaggenschip, betaalt 11,7 miljoen euro kapitaal terug aan de familie Hurbain, eigenaar van het bedrijf. Bernard Marchant, CEO van Rossel en gehuwd met Christine Hurbain, introduceert ondertussen zijn twee dochters Camille en Manon als bestuurder in de groep.

Naast Le Soir is Rossel ook eigenaar van de regionale krantengroep Sudpresse en van de lokale huis-aan-huiskranten Vlan. Rossel controleert verder 50% van Mediafin, de uitgever van De Tijd en L’Echo. De groep bouwde ook een sterke Franse aanwezigheid uit met de groepen La Voix du Nord en Hersant Média die regionale kranten bezit in Champagne-Ardenne en Picardie. Ook het Franse huis-aan-huisblad 20 Minutes, een nationaal product, is in handen van Rossel. De groep staat voor een omzet van meer dan 500 miljoen euro en een operationele cash flow daarop van 10 procent.



Met de kapitaalvermindering valt het kapitaal van Rossel terug op 2,1 miljoen euro. Bij het bedrijf was niet onmiddellijk enige commentaar te verkrijgen. Bernard Marchant is gehuwd met Christine Hurbain, de oudste dochter van de vier kinderen die de vierde generatie Hurbain vertegenwoordigen. Hun dochters Camille en Manon zijn nu benoemd tot bestuurder van de holding Rossel-Hurbain. Die controleert 27 % van de aandelen van de operationele holding Rossel & Cie.