The sky is the criminal limit

Het Vier-programma “The sky is the limit” blijft achtervolgd worden door criminele perikelen. Deze week werd “babe” Melissa Van Hoydonck samen met haar moeder en haar chihuahua’s voorgesteld in het programma. Nu blijkt dat haar vriend Roy S. 10 dagen heeft vastgezeten in een Nederlandse cel op verdenking van witwassen. Schroothandelaar Roy S zou betrokken zijn bij een bende internationale drugshandelaars. Zelf ontkent hij alle feiten. Ook volgens Melissa van Hoydonck is hij onschuldig en gaat het om een privé-zaak.



Roy S. werd op 14 maart samen met vier anderen gearresteerd in een internationaal onderzoek van de Nederlandse politie naar drugshandel en witwaspraktijken, met vertakkingen tot in België en Duitsland en met financiële uitlopers tot in het off shore eiland Sint-Maarten. Volgens persberichten pakten Belgische speurders de schroothandelaar op in zijn villa in Opgrimbie en leverden hem uit aan hun Nederlandse collega’s. Pas vorige week vrijdag werd hij vrijgelaten, maar volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie blijft hij een verdachte in het dossier. In totaal zou voor 8 miljoen aan gelden en goederen in beslag zijn genomen in het dossier.

TV-maker Peter Boeckx zegt niet op de hoogte te zijn van het dossier tegen Roy S. Eerder al kwam ook een andere deelnemer aan het programma, Dave Wauwermans, in opspraak wegens een verzwegen veroordeling voor witwassen en valsheid in geschrifte. Wauwermans probeert van de tv-bekendheid gebruik te maken om een nieuwe zaak in matrassen in Knokke van de grond te krijgen nadat hij eerder een aantal falingen in dezelfde sector opliep. De broers Azimi beweerden dan weer in het programma dat ze een hotel zouden opkopen terwijl hun concurrent een voorkooprecht heeft op het pand.