Tomorrowland gaat skiën in Alpe d’Huez: goed voor een omzet van 21 miljoen euro

Het succesvolle muziekfestival Tomorrowland van de broers Manu en Michiel Beers gaat opnieuw een buitenlands avontuur opzoeken. In maart volgend jaar trekt het festival naar de Franse Alpen. Het volledige wintersportgebied ‘Alpe d’Huez Grand Domaine Ski’ zal van 13 tot en met 15 maart 2019 omgevormd worden tot een fantasiewereld voor ruim 30.000 muziekliefhebbers van over de hele wereld. Daarbij wordt de gekende succesformule gehanteerd: een spectaculaire mainstage aan de voet van de pistes met de bekendste dj’s ter wereld waaronder zeker Dimitri Vegas & Like Mike. Extra aandacht voor lekker eten en drinken, soms op de meest verrassende plekken. Alles overgoten met een saus van sfeer en magie. En een beetje geld natuurlijk. 4 dagen Tomorrowland Winter Package heb je vanaf 685 euro. 7 dagen Tomorrowland Winter Package vanaf 825 euro, verblijf en skilift inbegrepen. Meteen is het winterfestival goed voor een bruto omzet uit alleen ticketverkoop van 21 miljoen euro.



Het winterfestival loopt onder het thema “The Hymn of the frozen Lotus”. Alpe d’Huez Grand Domaine Ski is één van de bekendste skigebieden ter wereld ook al dankzij de Tour de France die het berggebied aandoet. Alpe d’Huez Grand Domaine zal gedurende de festivalperiode enkel bereikbaar zijn voor de festivalgangers. Christophe Monier, de algemeen directeur van Alpe d’Huez Domaine Skiable ziet de uitdaging helemaal zitten. “250 kilometer aan skipistes, een lift die tot 3.300 m hoogte gaat en een panoramisch zicht over een vijfde van heel Frankrijk. Net als Tomorrowland is ook Alpe d’Huez Grand Domaine Ski ‘démuséré’. Als uitbaters van het skigebied zijn we er helemaal klaar voor om alle festivalgangers een onvergetelijk en veilig festival te laten beleven.”

Het hele festival wordt opgezet vanuit de hoofdzetel in Antwerpen en berust helemaal in Belgische handen. Eerder al poogde Tomorrowland buitenlandse festivals op te zetten in de VS en Brazilië maar dat liep slecht af. In Frankrijk, dichter bij huis, zou het moeten lukken. Het is de bedoeling het winterfestival jaarlijks te organiseren.