Twee maand cel geëist tegen Wauwermans

Dave Wauwermans, de gefailleerde “matrassenkoning” die bekend raakte via het tv-programma The Sky is the Limit, riskeert een gevangenisstraf. Hij verbleef 11 dagen in een hotelkamer van sterrenrestaurant De Pastorie in Lichtaart maar verzaakte het de rekening te betalen. De zaak kwam vandaag voor de rechtbank. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van twee maanden en een geldboete. De uitspraak volgt later.



Naar eigen zeggen vond Wauwermans niemand om de rekening aan te betalen. Hij vertrok toen maar. “Hij liet via e-mail weten dat de factuur opgestuurd mocht worden, maar gaf geen adres. De factuur werd daarom via e-mail over gemaakt, maar ze bleef onbetaald.” zo wordt het openbaar ministerie geciteerd op de website hln.be. Het verblijf van Dave Wauwermans in De Pastorie dateert van januari 2015. Pas deze week heeft hij zijn onbetaalde rekening vereffend. “Het ging om 1.300 à 1.400 euro”, vertelt Carl Wens van De Pastorie. “Hij heeft hier 11 dagen overnacht, met de smoes dat zijn woning was afgebrand en dat hij geld kreeg van de verzekering om op hotel te overnachten. Na elf nachten heeft hij dan uitgecheckt zonder te betalen. Hij heeft hier alleen overnacht. In ons restaurant is hij niet komen eten.” Overnachten in de luxueuze kamers van De Pastorie kan vanaf 120 euro per nacht.

“Kust mijn kloten”

Op Facebook maakt Wauwermans zich boos op de journalist die het stuk schreef op de website. “betaalbewijzen aan rechter afgegeven # schrijven tegen partij dat alles geregeld was, ook afgegeven # De rechter ging het in beraad nemen en doet later een vonnis, laat ons dan oordelen! # verdwijnen, nergens verdwenen, even weg geweest # Volg Deefje stress managment#journalisten hebben blijkbaar andere oren # een betaalde advertentie ?! #en nu gaan ik een Michelleke doen: De fotograaf achter den hoek, kon mijn kloten kussen. Viola.” aldus Dave Wauwermans.