Urbain Vandeurzen pompt 2,5 miljoen euro in Cubigo

Durf investeerder Urbain Vandeurzen heeft een kapitaalverhoging van 2,5 miljoen euro onderschreven bij de Limburgse IT-start up Cubigo. De Nederlandse mobiliteitsspecialist Transvision zou 1,5 miljoen euro investeren in Cubigo. Het jonge bedrijf ontwikkelde een platform dat kan worden gebruikt door inwoners van rust- en verzorgingstehuizen (RVT). Maar ook wie van thuiszorg gebruik maakt, kan het platform gebruiken. Cubigo heeft nu al een samenwerkingsverband met de CM, de Christelijke Mutualiteit en meteen de grootste ziekenbond van het land.



Cubigo werd ontwikkeld door Geert Houben als spin off van de Universiteit Hasselt. Cubigo maakt icoontjes van alles wat inwoners van RVT’s nodig hebben: klusjesdienst, huisarts, medicatieherinnering, maaltijd aan huis, woonassistent, noodoproep, vervoer, online buurthuis, chat met de (klein)kinderen. Het gaat er daarbij prat op dat iedereen de app kan gebruiken, dus in de eerste plaats ook oudere mensen. Maar het bedrijf richt zich niet rechtstreeks tot die gebruikers. Het zijn de instellingen die de app aankopen en daarna aanbieden aan hun cliënten.

Cubigo richt zich als marketingtool op de markt van de 55-plussers.Gebruikers van Cubigo zijn ook meer en meer de inzet van gerichte marketingscampagnes. Het bedrijf verbrandde op vandaag 2 miljoen euro startkapitaal. Het bedrijf heeft nu wel al voet aan de grond in de VS.