Versluys zet hoogbouwplannen door in Oostende

De stad Oostende heeft de bouwvergunning goedgekeurd waarmee de groep Versluys toestemming krijgt om de Ensor Tower in te planten op de Oosteroever van de kuststad. De Ensor Tower zal 26 verdiepingen tellen, goed voor 110 appartementen Later volgt op dezelfde site de Spilliaert Tower die even hoog zal zijn. Daarnaast wil Versluys nog vier gelijkaardige projecten ontwikkelen in Oostende. De groep Versluys is voor gelijke delen in handen van Bart Versluys en Marc Coucke. Beiden zweren bij hoogtebouw. Zoals was te verwachten is er lokaal protest tegen de torenplannen.



De kritiek op de bouwplannen komt onder meer van de vzw Oostendse Oosteroever. Die wijst erop dat het stadsbestuur betrokken partij is in het dossier. Het hele bouwproject is immers een publiek-private samenwerking waarin het stadsbestuur ook een deel van de winst krijgt. “De stad mag dus oordelen over haar eigen bouwaanvraag, daar komt het op neer. Rechter en partij zijn, dat is hier allemaal geen probleem. Ensor draait zich om in zijn graf, een wolkenkrabber naar hem genoemd. Laat het nu net hem zijn die een bloedhekel had aan de visieloze bouwwoede en de drang om steeds hoger te gaan.” zegt Kristof Cornelis van de vzw in de lokale pers.

De bouw van de Ensor Tower zou, afhankelijk van de verkoop, in mei volgend jaar al kunnen starten en 2,5 jaar duren. De torens komen op een site waar Versluys nu al actief is met nieuwbouw. Bart Versluys vindt de kritiek vooral zielig. “Wat heeft de vzw Oosteroever al voor Oostende gedaan? Niets. Dit wordt het mooiste stukje Oostende. Er zijn hier al 160 gezinnen gelukkig op de site. Ik weet ook niet waarom ze nu kritiek hebben. Er komen in totaal zes dergelijke projecten in Oostende op onder meer de site van het Mediacenter, Hotelschool en in de Hendrik Baelskaai op de site van Burco.”