Voor Willy Naessens is zelfs the sky the limit niet

De 78-jarige bouwondernemer Willy Naessens wil in het anders zo vredige Elsegem een ware volksverhuizing organiseren. 35 woningen moeten worden ontruimd en landbouwers mogen binnen een straal van 800 meter rond de stoeterij van Naessens niet op hun veld komen. Tijdelijk dan toch. Want Willy Naessens wil in september een luchtshow organiseren boven zijn stoeterij in Elsegem, deelgemeente van Wortegem-Petegem. Op die manier wil hij meer volk trekken naar het Belgisch kampioenschap mennen dat doorgaat op zijn terrein. De bal lijkt in het kamp van de Elsegemnaars te liggen.



Willy Naessens organiseert al een paar jaar op rij het Belgisch kampioenschap mennen op zijn stoeterij in het Oost-Vlaamse Elsegem. Daarbij zorgt hij ook telkens voor randanimatie. Ooit liet hij het kampioenschap vooraf gaan door een stierengevecht. Nu maakt hij in Het Laatste Nieuws zijn jongste ambitie bekend: een luchtshow organiseren. Iedereen die “getroffen” wordt door het event wil Naessens uitnodigen om aanwezig te zijn op zijn terrein. De vliegtuigen zullen opstijgen en landen op de luchthaven van Wevelgem. “Van daaruit is het slechts 12 minuten vliegen tot hier. Boven de stoeterij zullen ze allerlei kunstjes uitvoeren. Er komt een verkeerstoren op het domein om alles veilig te laten verlopen. Het wordt iets ongeziens.” zegt Naessens in de krant.

De bouwheer, onder meer bekend uit het programma “The sky is the limit”, moet wel nog toestemming krijgen van de bevoegde autoriteiten. Dat zal nog geen sinecure worden. De burgemeester van Wortegem steunt Naessens alvast. Al laat hij nu al uitzoeken hoeveel het aan zijn brandweer zal kosten om schuim te laten aanrukken waarmee het mogelijk is om kerosine te blussen. Het kampioenschap mennen moet normaal doorgaan in september. Volgende week is een info-vergadering gepland voor de lokale bewoners.