Wouter Torfs werkt aan zijn familiale relatie

De schoenendistributeur Wouter Torfs heeft vorig jaar Hanne Van Waeyenberge benoemd tot onafhankelijke bestuurder van zijn familiaal bedrijf. Hanne Van Waeyenberge is specialist inzake communicatie tussen familiale aandeelhouders. Ze is zelf bestuurder van de holding De Eik, in handen van haar familie. Over 2016 houdt Torfs trouwens goed stand in deze onzekere distributietijden. Een lichte omzetgroei van 129 naar 132 miljoen euro is goed voor een gelijkblijvende nettowinst van 6 miljoen euro.



Torfs keert een dividend uit van 1,8 miljoen euro. De familie herstructureerde vorig jaar ook haar kapitaal binnen de familiestructuur. De herstructurering moest toelaten dat de vier familiale aandeelhouders elk 2 bestuurdersmandaten toegewezen kregen. Daarnaast zijn er vier onafhankelijke bestuurders waaronder dus Hanne Van Waeyenberge. Eerder dit jaar stapte Barbara Torfs, nicht van Wouter, op als marketingdirecteur van het familiebedrijf.

Een andere onafhankelijk bestuurder is Johan Vannieuwenhuyze, financieel specialist bij de investeringsgroep Lessius. Ook Norbert Kennis, inkoopdirecteur van Torfs, is bestuurder. Naast hem zit Jo Caudron, specialist in de internetdistributie. Ook voor Torfs is die digitale verkoop steeds belangrijker. De kosten voor de webshop van de groep stegen van 0,1 naar 0,3 miljoen euro. Bij Torfs werken 640 mensen.