14 jaar cel voor Mireille Gram

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft Mireille Gram veroordeeld tot 14 jaar celstraf voor dubbele poging tot moord. Mireille Gram is de dochter van de miljonair Tony Gram. Iets meer dan een jaar terug probeerde ze uit het leven te stappen. Ze wou daarbij haar tweeling dochters meenemen in de dood. Eén van beide meisjes werd daarbij aan de keel. Samen konden ze hun moeder echter overmeesteren. De rechtbank oordeelde dat de vrouw handelde met duidelijke intenties. Ze werd ter plaatse aangehouden.



Tijdens het proces bleek dat Mireille Gram de feiten goed had voorbereid. Ze schreef vijf afscheidsbrieven, legde twee messen klaar en liet haar wekker om 2 uur ’s nachts aflopen. Ze probeerde de meisjes te vermoorden in hun slaap. De tieners konden de hulp van hun nanny inroepen. Mireille Gram werd in de woning gearresteerd. Ze verklaarde dat ze na alle tegenslagen die ze te verwerken had gekregen, zelfmoord wilde plegen. Ze wilde haar dochters meenemen, zodat ze niet zonder moeder moesten opgroeien.

“De rechtbank erkent de beproevingen die beklaagde moest doorstaan, maar volgt het standpunt van het openbaar ministerie dat ze zich vooral een slachtofferrol aanmeet en weinig schuldinzicht en empathie toont. Een straf met probatie-uitstel is bijgevolg niet gepast, mede gelet op de ernst van de feiten”, zo luidt het strenge oordeel van de rechtbank.