Aalst krijgt nieuw stadsdeel (met feestzaal)

De stad Aalst gaat de Tragelsite langsheen de Dender ontwikkelen tot een nieuw stadsdeel. Op de site van 5,6 hectare komt onder meer een retailcomplex van 15.000 m² en een woontoren met appartementen. Maar Aalst zou Aalst niet zijn mocht er geen carnaval om de hoek komen kijken. De site krijgt ook een multifunctionele evenementenzaal waar de verkiezing van Prins Carnaval zal doorgaan. Ook de basketbalploeg Okapi Aalstar zal van de zaal gebruik maken voor haar wedstrijden. Het hele project wordt mee uitgebouwd door het bedrijf Vanhaerens, een onderdeel van de Artes groep die in handen is van Robert Hoornaert. Aalst investeert 15 miljoen euro in het project.



Het stadsontwikkelingsbedrijf AGSA van de stad Aalst sloot een overeenkomst af met “Tragel 8”,het consortium tussen Zabra Real Estate en Vanhaerents Development. Het evenementencomplex zal een capaciteit hebben van 5.000 personen. Bij sportwedstrijden, zoals die van basketploeg van Okapi Aalstar, zullen ruim 3.000 zittende bezoekers toegelaten worden. Er komen vaste tribunes, maar ook verschuifbare tribunes, al ligt de nadruk op multifunctionaliteit.

Op dezelfde site komt een retailcomplex van 15.000 vierkante meter, met een aanbod dat complementair moet zijn aan de winkels in het stadsaanbod. Aan de oevers van de Dender zijn woningen voorzien. Van het retailcomplex moeten de eerste winkels openen eind 2018. Tegen 2021 moet de evenementenhal klaar zijn. Het project wordt mee uitgetekend door het architectenbureau Jaspers-Eyers.