Ter Beke zet voet aan wal in Engeland

Het Oost-Vlaamse beursgenoteerde voedingsbedrijf Ter Beke, voor meerderheid in handen van de familie Coopman, neemt 90% van de aandelen van het Britse bedrijf KK Fine Foods over. Daarmee krijgt Ter Beke vaste voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk, de grootste afzetmarkt voor bereide maaltijden in Europa. KK Fine Foods produceert en verdeelt vers klaargemaakte maaltijden die diepgevroren aangeboden worden in de foodservice en de retailmarkt. Met een omzet van 39,3 miljoen euro in 2016, is de firma een belangrijke speler in de markt van de bereide maaltijden.



Huidig KK CEO en oprichtster Leyla Edwards startte haar firma in 1987,toen ze in haar eigen keuken nieuwe recepten en gerechten ontwikkelde, kookte en verkocht. Haar passie voor koken en werken met chefs ligt diep geworteld in het DNA van KK FineFoods. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de zoon, Samir Edwards, die als Managing Director zal aanblijven na de overname.

Ter Beke stak recent duidelijk een tandje bij. Begin juli nam de groep al het Franse Stefano Toselli vervroegd over en werd daarmee ook volledige eigenaar van het Poolse Pasta Food Company. Bovendien maakte Ter Beke vorige week de intentie bekend om de Business Unit Fresh van de Zwanenberg Food Group over te nemen. Ter Beke streeft naar een omzetcijfer van 1 milard euro. Nu is dat nog 670 miljoen.