Bye bye Mr. Michel

ID/ photo agencyMichel Verschueren is niet langer afgevaardigd bestuurder van de NV Saint Guidon, het klasse restaurant in het stadion van RSC Anderlecht. Het was de laatste operationele functie die de vroegere manager van Anderlecht theoretisch nog droeg. Verscheuren blijft wel levenslang ‘Ambassadeur’ van de club. De nu 85-jarige Verschueren maakte er een erezaak van om elke middag te passeren in de Saint Guidon om te zien welke gasten er waren. Het ontslag van Verschueren kadert in een bredere operationele herschikking die Anderlecht momenteel als bedrijf doorvoert.



De NV Saint Guidon wordt daarbij omgevormd tot de RSC Anderlecht Events. Die vernieuwde vennootschap komt nu rechtstreeks onder de exploitatievennootschap RSC Anderlecht. Ook andere activiteiten zoals de Fanshop zijn op die manier herschikt.

Jo Van Biesenbroeck is de nieuwe afgevaardigd bestuurder van RSCA Events. Herman Holsbeeck en René Trullemans zijn de andere bestuurders. Van Biesenbroeck wordt beschouwd als een vertrouweling van Alexandre Van Damme, Rijkste Belg en bestuurder van Anderlecht. De nieuwe vennootschap staat in voor alle catering van Anderlecht buiten het restaurant. Niet onbelangrijk daarbij is dat het personeel van de catering nu onder een ander paritair comité valt dan het restaurant. De Saint Guidon zet zijn functie van restaurant trouwens gewoon verder, onder het beheer van de familie Vanden Stock.